Webteksten laten schrijven

Naast een website die technisch top is met een oogstrelend design zijn webteksten nog altijd de smeerolie van je website. En laten ik het maar direct zeggen, dat zal het altijd blijven ook. Je wilt immers goed vindbaar zijn en doelen behalen waarvoor je een website aangeschaft hebt. Alle reden dus om voor jouw website de beste webteksten te laten schrijven.

webteksten laten schrijven door webjas

Zakelijke webteksten en content

De webteksten voor zakelijke websites lopen qua type nogal uiteen. Zo heb je webcopy met een commerciële boodschap voor producten- en dienstenpagina’s, teksten met een informatief karakter en blogartikelen om de verbinding met je publiek te versterken.

Samen met visuele content als foto’s en videomateriaal bepalen je webteksten de inhoud waarmee je jouw boodschap overbrengt aan je publiek. Voor ondernemers en bedrijven heeft dit vrijwel altijd één einddoel: conversie.

Tip

Lees mijn blog: Waarom website teksten laten schrijven? En kom alles te weten over de voordelen en hoe je jouw perfecte copywriter kunt vinden .

Duidelijk en begrijpelijk schrijven

Cryptische teksten ontcijferen en ellenlange lappen tekst doorploeteren voor je bij de kern komt zit de moderne websitebezoeker niet op te wachten. Duidelijk en begrijpelijk schijven op taalniveau B1 is dus de meest effectieve manier om een breed publiek te bereiken en op je website te houden.

Daarbij is het belangrijk dat webteksten aantrekkelijk zijn om te lezen. Dit bereik je door aandacht te besteden aan de opmaak van de tekst, een prettig leesbaar lettertype te gebruiken en de tone of voice af te stemmen op het publiek waarvoor je schrijft.

SEO proof webteksten

Zonder bezoekers doet je website online niet mee. Het is dus belangrijk dat je goed vindbaar bent in de zoekmachines en geoptimaliseerde webteksten helpen daar sterk aan mee. Het mooie is dat het schrijven van SEO proof webteksten direct je zoekmachine marketing raakt, oftewel twee vliegen in één klap.

Zelf je webteksten schrijven of uitbesteden?

De waarde en de kracht van goede webteksten wordt nogal een onderschat. Daarmee ga ik je zeker niet afraden om zelf je teksten te schrijven. Kun je goed schrijven dan moet je dat zeker doen.

Maar hoe zijn je SEO-skills? Heb je voldoende tijd om webteksten te (blijven) schrijven? En hoe presteren de teksten die je zelf geschreven hebt? Als je deze vragen beantwoord hebt en graag de hulp van een professional inschakelt laat op deze pagina je telefoonnummer achter, of stuur me een bericht via het contactformulier.

Nuttige informatie

  • Copywriting
  • Teksten redigeren
  • Tone Of Voice
  • Landingspagina’s
  • Zakelijk bloggen

Wil je meer weten?

Laat hieronder je gegevens achter en dan bel ik je snel terug.

Privacybeleid