Zoekmachine marketing uitbesteden

Zoekmachine marketing zorgt ervoor dat je beter vindbaar bent in de zoekmachines. Het is eigenlijk heel simpel, hoe beter je gevonden wordt, hoe meer bezoekers er naar je website komen. Wil je als ondernemer met je website online een toontje mee kunnen blazen dan is het uitbesteden van je zoekmachine marketing een slimme manier om effectief online zichtbaar te zijn.

zoekmachine marketing uitbesteden aan webjas

Wat houdt zoekmachine marketing in?

Als onderdeel van online marketing is zoekmachine marketing eigenlijk het meest belangrijke geworden. Omdat ruim 80% van de mensen een zoekmachine gebruikt om te oriënteren op het internet is dit de plek waar je zichtbaar moet zijn. Binnen de zoekmachine marketing zijn er twee stromingen, dit zijn: zoekmachine optimalisatie (SEO) en zoekmachine adverteren (SEA).

1. Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Je zult de term SEO vast wel eens gehoord hebben, het staat voor Search Engine Optimization wat in het Nederlands zoekmachine optimalisatie betekent. Met SEO zorg je ervoor dat je website zo hoog mogelijk in de organische (onbetaalde) zoekresultaten van zoekmachines als Google en Bing komt te staan.

2. Zoekmachine adverteren (SEA)

Adverteren in zoekmachines is de manier als je snel resultaten wilt zien. Dit bereik je door SEA, wat staat voor Search Engine Advertising, toe te passen. Oké het is niet gratis, je betaald namelijk per klik, maar het is wel de manier om direct websiteverkeer te genereren en zeker in de opstartfase is zoekmachine adverteren een slimme keuze.

Hoger in Google komen

Één ding wat we allemaal willen is hoger in Google komen. Zoekmachine marketing is de manier om je posities in Google, en andere zoekmachines zoals Bing, zo hoog mogelijk te krijgen. Wat hier voor nodig is? Drie elementen: kennis, ervaring en tijd.

Door een slimme strategie toe te passen die aansluit bij de doelen en de doelgroep die je hebt zul je steeds hoger in Google komen te staan. Een mix van SEO en SEA is vrijwel altijd de meest efficiënte methode, zeker als je vrijwel direct resultaten wilt zien.

Waarom je zoekmachine marketing uitbesteden?

Zoekmachine marketing is niet moeilijk. Het is vooral een kwestie van de juiste dingen doen, en tijd kunnen en willen investeren want in veel gevallen vraagt het om geduld.

Als zoekmachine marketing geen onderdeel van je core business is en je wilt wel topposities in de zoekmachines scoren dan is het slim om de taken aan een professional uit te besteden. Je bespaard jezelf dan leertijd, je website krijgt snel een kwalitatieve bezoekersstroom en je hoeft zelf nergens naar om te kijken. Heb ik je getriggerd? Laat dan op deze pagina je telefoonnummer achter zodat ik je terug kan bellen, of stuur me een bericht via het contactformulier.

Nuttige informatie

  • Zoekmachine optimalisatie (SEO)
  • Zoekmachine adverteren (SEA)
  • Linkbuilding
  • Lokale SEO

Wil je meer weten?

Laat hieronder je gegevens achter en dan bel ik je snel terug.

Privacybeleid